investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Pumpaři se obávají lockdownu

21.10.2020

Průměrné ceny pohonných hmot se mění jen o haléře. Mnozí pumpaři je v uplynulém týdnu...

Průměrné ceny pohonných hmot se mění jen o haléře. Mnozí pumpaři je v uplynulém týdnu vůbec neměnili. Cena benzínu se přiblížila k úrovni 28 korun za litr. Cena nafty se drží nad úrovní 27 korun za litr. V následujícím týdnu lze očekávat, že se ceny pohonných hmot budou měnit jen mírně. Může se však jednat o klid před bouří. Vyhlášený lockdown může výrazně snížit poptávku po benzínu a naftě, což by vytvářelo tlak na pokles cen.

Cena ropy Brent se v uplynulém týdnu pohybovala kolem úrovně 43 dolarů za barel. To je podobná úroveň jako před týdnem. Cena ropy je výrazně nižší, než byla před rokem, kdy se pohybovala kolem úrovně 60 dolarů za barel. K takto vysoké ceně se ropa v nejbližších měsících nevrátí, protože na trhu chybí poptávka kvůli restriktivním opatřením proti šíření koronaviru. Ta jsou zaváděna po celém světě.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Na měnovém trhu jsme v uplynulém týdnu byli svědky posilování kurzu koruny vůči dolaru. Jeden dolar lze opět koupit za méně než 23 korun, což odpovídá úrovni před dvěma týdny. Posilující koruna zlevňuje dovoz ropy a pohonných hmot do České republiky. Současný cenový výkyv na měnovém trhu však není natolik významný, aby vedl k přeceňování pohonných hmot na čerpacích stanicích.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Lockdown pravděpodobně sníží poptávku řidičů po pohonných hmotách. To kromě poklesu cen benzínu a nafty může vést k uzavírání některých čerpacích stanic. Toho jsme již byli svědky při první vlně pandemie. Druhá vlna však může některé čerpací stanice uzavřít jednou provždy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top