investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Propad cen benzínu a nafty nebere konce

22.08.2019

V uplynulém týdnu jsme byli svědky...

V uplynulém týdnu jsme byli svědky dalšího snižování cen pohonných hmot. Tempo snižování cen je však velmi mírné a ceny se postupně začínají ustalovat poblíž současných úrovní. Benzin Natural 95 zlevnil o 7 haléřů na průměrnou cenu 32,69 koruny za litr. Nafta zlevnila o 5 haléřů na průměrnou cenu 31,81 koruny za litr. Do konce srpna nelze očekávat prudké výkyvy v cenách a bude docházet jen k haléřovým pohybům.  

Rétorika Donalda Trumpa ohledně nutnosti snížení úrokových sazeb ve Spojených státech se zatím příliš neprojevuje na kurzu dolaru vůči koruně. V uplynulém týdnu dokonce došlo k mírnému posílení americké měny vůči té české na kurz 23,23 CZK/USD. Současné pohyby na měnovém trhu velmi mírně zdražují dovoz ropy do České republiky, ale na koncových cenách u čerpacích stanic se to příliš neprojevuje.



 

Na začátku uplynulého týdne docházelo k poklesu ceny ropy Brent až k úrovni 58 dolarů za barel. Následně se však trend otočil a cena ropy se vrátila k úrovni 60 dolarů za barel, což je podobá hladina jako před týdnem. Současné dění na trhu s ropou podobně jako na měnovém trhu nevede k nutnosti cenových korekcí. V důsledku tohoto vývoje lze očekávat, že se v blízké době ani koncové ceny pohonných hmot nebudou příliš měnit.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Trh s ropou začíná ovládat trend klesající spotřeby. Poptávka v 18 zemích s nejvyšší spotřebou ropy přesahující 1 milion barelů denně klesla. V období od března do května byl dokonce zaznamenán meziroční propad o téměř 0,2 procenta, což je nejvýraznější pokles od třetího čtvrtletí roku 2014. Na vině je snižování výrobní aktivity a vidina možného příchodu krize. Situaci rovněž neprospívá predikce klesající výroby konvenčních typů automobilů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top