investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodejní vlny omývají práh podzimní výsledkové sezóny

12.10.2018

Je cosi shnilého na trzích kapitálových? Shakespearovská klasika nabyla v končícím týdnu na vážnosti...

Je cosi shnilého na trzích kapitálových? Shakespearovská klasika nabyla v končícím týdnu na vážnosti. Hlavní index evropských akcií klesl nejníže od října 2016. Americké indexy poklesly nejvíce od února tohoto roku. Ztráta portfolií sledujících německý DAX překročila v letošním roce už 10 %. Asijské burzy přišly během několika měsíců o 20 % hodnoty. To všechno přesně na prahu začínající výsledkové sezóny. 

Již dnes zveřejní své výsledky za třetí kvartál americké banky JP Morgan, Citigroup a Wells Fargo. Očekávání jsou střízlivá, eventuální zklamání by však lavinu výprodejů velmi pravděpodobně zesílilo. Globální ekonomika zpomalí. Nejen kvůli sníženému odhadu růstu ze strany MMF, ale především díky rostoucímu napětí v rozvíjejících se zemích a pokračujícím měnovým a obchodním válkám zejména mezi USA a Čínou. 


Evropská centrální banka pomalu spěje k ukončení přímé podpory dluhopisů. Prodej automobilů v Evropě se začíná zvolna propadat. Signály k opatrnosti jsou tak stále jasnější. Přesto zatím není důvod k panice. Úrokové sazby se sice rychle zvedají, avšak centrální bankéři dobře tuší, že se přílišná horlivost rychle může změnit ve velmi nepříjemného protivníka. Jeho příchod si nepřeje nikdo, investoři by si však na něj teď měli dávat větší pozor. 


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Signály k opatrnosti jsou tak stále jasnější. Přesto zatím není důvod k panice. Úrokové sazby se sice rychle zvedají, avšak centrální bankéři dobře tuší, že se přílišná horlivost rychle může změnit ve velmi nepříjemného protivníka."

Tomáš Matuška, Head od Sales & Trading BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top