investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Proč je neschválení zrušení Obamacare pro trhy negativní?

27.03.2017

Tvrdé jádro republikánů Trumpovi jasně dalo najevo, kdo je pánem a bude požadovat řadu kompromisů.

Tvrdé jádro republikánů Trumpovi jasně dalo najevo, kdo je pánem a bude požadovat řadu kompromisů. Problémy při první velké legislativě naznačují, že politická jednání o všech dalších budoucích návrzích budou těžká, zdlouhavá a plná kompromisů. To snižuje rychlost a velikost pozitivního dopadu Trumpových návrhů na reálnou ekonomiku a akcie. Část investorů vybírá zisky, protože současný silný růst akcí zahrnoval očekávání rychlých a výrazných dopadů Trumpa na ekonomiku.

Omezení výdajů Obamacare mělo vytvořit finanční prostor pro fiskální stimul a snížení daní. Tím, že se nepovedlo tyto úspory v oblasti zdravotnictví prosadit, budou jakékoliv stimulativní opatření, jako např. snížení daní, muset být menší a nebo financované zvýšením dluhu či úsporami v jiných oblastech, kde vyjednávání úspor bude extrémně těžké, nepopulární a zdlouhavé, Trump si nadělá nepřátele.

Financovat fiskální stimulus zvýšením dluhu je nejen těžké, ale v současnosti bez růstu dluhového stropu i nemožné. Amerika je na hranici možností v současnosti platného dluhového stropu a Trump na zvýšení stropu potřebuje souhlas parlamentu. Posunutí dluhového stropu bývá tradičně velká politická bitva, takže zvednutí nebude lehké.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top