investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Primární veřejná nabídka akcií firmy SKIET bude v Koreji největší od roku 2017

27.04.2021

Jihokorejská společnost SK IE Technology (SKIET), která vyrábí suroviny pro baterie...

Jihokorejská společnost SK IE Technology (SKIET), která vyrábí suroviny pro baterie, získala ze své primární veřejné nabídky akcií (IPO) více než 2,2 bilionu wonů (42,3 miliardy Kč). Její vstup na burzu je tak největší nabídkou akcií od května 2017, kdy jihokorejská herní firma Netmarble získala z prodeje akcií 2,7 bilionu wonů. S odvoláním na údaje jihokorejské akciové burzy to dnes uvedla agentura Reuters. S akciemi firmy se začne obchodovat na burze v Soulu 11. května.

Jihokorejský podnik stanovil cenu akcií pro primární veřejnou nabídku na horním konci rozpětí, respektive na 105.000 wonů. Celou skupinu to ohodnocuje na 7,5 bilionu wonů. Zájem o akcie mezi investory byl mimořádně vysoký, uvedla SKIET ve svém prohlášení.


Firma peníze z primární nabídky použije na investice, aby udržela krok s očekávaným růstem prodeje elektrických aut a materiálem pro baterie, uvedla společnost SK Innovation, která je mateřským podnikem firmy SKIET. SK Innovation dodává baterie pro různé automobilky, mezi její klienty patří i Volkswagen, Ford či Hyundai.


SKIET nabídla k prodeji zhruba 8,6 milionu nových akcií, SK Innovation pak 12,8 milionu svých současných akcií. Mateřská firma bude nově vlastnit ve SKIET podíl 61 procent.


Společnost SKIET dodává výrobcům bateriové separátory, což je důležitá součást lithium-iontových baterií. Mezi její klienty patří SK Innovation, LG Energy Solution, Samsung SDI a Panasonic.


Zdroj: ČTK




"Klienti BHS se mohou účastnit drtivé většiny IPO po celém světě. Informace jim rádi poskytnou osobní makléři, kteří jsou o všech IPO pravidelně informováni."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top