investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

PPF by mohla prodat podíl v divizi CETIN za vyšší cenu

19.03.2021

Investiční skupina PPF podnikatele Petra Kellnera by mohla menšinový podíl...

Investiční skupina PPF podnikatele Petra Kellnera by mohla menšinový podíl v telekomunikační divizi CETIN prodat výhodněji, než se dosud předpokládalo. Podle zdroje agentury Bloomberg by transakce mohla celou divizi ocenit na více než 6,7 miliardy eur (175 miliard Kč), zatímco dříve se počítalo s částkou zhruba kolem čtyř miliard eur. Reakci PPF se ČTK snaží získat.

Zdroj uvedl, že PPF by mohla podíl prodat buď přímo, anebo přes akciový trh. O tom, zda k prodeji přikročí, by firma podle zdroje mohla rozhodnout letos na jaře. Zatím žádné definitivní rozhodnutí nepadlo a konečné ohodnocení divize bude závist na podmínkách na trhu a na zájmu investorů, upozorňuje Bloomberg.


Případná primární veřejná nabídka (IPO) akcií společnosti CETIN by se podle zdroje mohla uskutečnit na podzim, největší pravděpodobností na burze v Amsterodamu. PPF by mohla přistoupit i k přímému prodeji menšinového podílu, anebo se rozhodnout, že žádnou transakci neuskuteční. Všechny tři možnosti jsou podle zdroje stejně pravděpodobné.


CETIN vznikl v roce 2015 oddělením sítí a datových center od operátora O2, který také spadá pod PPF. Kellnerova skupina koupila většinový podíl v O2 od španělské společnosti Telefónica na začátku roku 2014. PPF investuje do mnoha odvětví, od finančních služeb, telekomunikací, nemovitostí, strojírenství až po biotechnologie.


Zdroj: ČTK



"Celoplošná síť společnosti CETIN zahrnuje 44 000 kilometrů optických kabelů po celé České republice."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top