investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Postupné ukládání do zlata

29.08.2018

Také patříte k těm, kdo si myslí, že investovat do zlata znamená mít nastřádanou pěknou hromádku peněz, za kterou si je nakoupíte? Omyl. Do zlata lze...


Také patříte k těm, kdo si myslí, že investovat do zlata znamená mít nastřádanou pěknou hromádku peněz, za kterou si je nakoupíte? Omyl. Do zlata lze investovat i po malých částkách stejně jako třeba do podílových fondů. Výsledkem přitom může být opravdová "cihla" zlata, kterou si odnesete.


Zlatý slitek


"Většina našich klientů si pro svůj zlatý slitek opravdu přijde, nenechávají jej tady," říká David Slezák, Head of Sales oddělení zlata společnosti BHS. A je jen na vás, jak velká ta cihla bude. Postupně ukládat můžete do 31,1g, 50g, 100gramové, 250gramové či půlkilové, přičemž nejoblíbenější jsou spíše menší gramáže. Důvod je jednoduchý – i investování do zlata je vhodné diverzifikovat a je výhodné mít více slitků v menší gramáži, protože se dají snadněji zpeněžit, když náhle potřebujete.


tip: Investiční zlato   


Ukládání do zlata

Ukládání do zlata v BHS je naprosto jednoduché a průhledné. Na začátku si vyberete do jak velkého slitku chcete investovat a tím i částku, kterou budete měsíčně přeměňovat na zlato. Sepíšete o tom smlouvu, kde bude přesně rozepsána výsledná gramáž a výše měsíčních vkladů. První vklad je vyšší a slouží jako tzv. jistota. Jde vlastně o motivační nástroj, protože od BHS za tento první vklad dostanete prvních 15 % zlata z vaší výsledné gramáže a tím i slevu až 60 % na první nákup.


Pro ilustraci při ukládání do 100g cihly zaplatíte jistinu 7500 Kč a dostanete od BHS 15 gramů zlata. Na vás pak je postupně naukládat na zbylých 85 %. Jen kdybyste se rozhodli smlouvu předčasně ukončit, padla by vaše jistina na storno poplatek.


Vklady se následně posílají pravidelně, případně si můžete kdykoliv do zlata uložit i mimořádnou investici v jakékoliv výši. Stav svého zlatého konta sledujete online, podobně jako v internetovém bankovnictví. Vidíte všechny transakce, historii nákupů, množství nakoupeného zlata i kolik volných prostředků aktuálně máte k dispozici. Jednou za půl roku je provedena kontrola interním auditarem, o které dostanete zápis. Jediný poplatek, který během doby ukládání platíte je tzv. safe keeping ve výši 1 % ročně z ceny a gramáže, kterou vlastníte.


Začněte do zlata ukládat právě teď!

Dejte nám na sebe spojení, ozveme se a vše zajistíme.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Minimální doporučený vklad do zlata

Podle Davida Slezáka je optimální ukládat alespoň 1500 korun měsíčně a většina lidí takto na svůj zlatý poklad dosáhne zhruba za pět let. V případě nepředvídaných událostí můžete pravidelné investování samozřejmě přerušit a to až na tři měsíce (ale pouze dvakrát během celé doby ukládání).


Potřebujete slyšet nějaké důvody proč ukládat do zlata? Pak by pro vás mohla být zajímavá následující statistika z ČSÚ. Ta uvádí, že to, co si člověk před 20 lety nakoupil za 100 tisíc korun, by dnes pořídil za 167.195 Kč. Z toho vyplývá, že průměrná meziroční inflace je 2,6 %. Zlato naopak za tu dobu zvýšilo svou hodnotu o 177,35 %.


"Zlato patří do portfolia každého investora a mělo by tam být," připomíná David Slezák. "Není to o tom, být jako král Midas a mít vše ve zlatě, ale řídit se třeba starým pravidlem - alespoň 20 % majetku uložit ve zlatě. Jak říkali Židé: Když na to nesáhneš, tak jsi dobře hospodařil a máš co odkázat dalším generacím."


Více o ukládání do zlata se dozvíte také zde: https://www.investice.cz/ukladani-do-zlata/


    


"Ukládání do zlata je naprosto jednoduché a průhledné. Na začátku si vyberete do jak velkého slitku chcete investovat a tím i částku, kterou budete měsíčně přeměňovat na zlato"
David Slezák , Head of Sales oddělení zlata, BHS





Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top