investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Porsche v prvním čtvrtletí dosáhlo rekordního odbytu

17.04.2023

Na domácím, tedy německém, trhu odbyt vzrostl o 19 procent...

Německý výrobce luxusních sportovních automobilů Porsche v letošním prvním čtvrtletí zvýšil odbyt meziročně o 18 procent na rekordních 80.767 vozů. Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě.

"Tento dobrý začátek nám dodává optimismus ohledně zbytku roku," uvedl člen představenstva společnosti Porsche Detlev von Platen, který je zodpovědný za prodej a marketing. Upozornil, že firmě se navzdory nejistým hospodářským podmínkám a omezené dostupnosti součástek podařilo zvýšit odbyt ve všech prodejních regionech.

Na domácím, tedy německém, trhu odbyt vzrostl o 19 procent, ve zbytku Evropy o 14 procent. V Číně, která je jejím největším trhem, zvýšila automobilka odbyt o 21 procent a v Severní Americe dosáhla 30procentního nárůstu.

Společnost Porsche koncem loňského srpna vstoupila na akciový trh. Jejím většinovým vlastníkem zůstal německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top