investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Pořadatel zájezdů TUI je kvůli pandemii opět v hluboké ztrátě

09.02.2021

Pořadatel zájezdů TUI Group je kvůli pandemii opět v hluboké ztrátě. V posledním kvartálu...

Pořadatel zájezdů TUI Group je kvůli pandemii opět v hluboké ztrátě. V posledním kvartálu loňského roku, což je jeho první finanční čtvrtletí, dosáhla čistá ztráta 803 milionů eur (20,6 miliardy Kč). Největší turistická skupina na světě se sídlem v Německu to uvedla ve svém dnešním sdělení. Tržby se propadly o téměř 88 procent na 468 milionů eur.

Ve stejném období loni byla TUI rovněž ve ztrátě, což je pro tento typ podnikání v této části roku typické. Tehdy ale ztráta činila jen 129 milionů eur.


TUI před pandemií přepravovala na dovolenou až 23 milionů lidí ročně. Loni na jaře německý stát firmě poskytl několik miliard eur, aby ji zachránil před úpadkem, připomněla agentura DPA.


Nejistota ohledně budoucího vývoje ale přetrvává, protože cestování po Evropě brání omezení zavedená proti šíření nemoci covid-19. Generální ředitel TUI Fritz Joussen je ale s ohledem na pokrok v očkování v Británii - jednom z jejích největších trhů - přesto optimistou.


Na letošní léto má TUI už 2,8 milionu rezervací. Ceny jsou v průměru o 20 procent vyšší než v létě 2019, tedy v době před pandemií.


TUI Group zahrnuje cestovní kanceláře, letecké společnosti zhruba se 150 letadly, více než 400 hotelů a provozuje také výletní plavby. Působí ve 180 destinacích po celém světě. S jejími akciemi se obchoduje na londýnské akciové burze.


Zdroj: ČTK



"Cestovní kanceláře to v koronavirové krizi odnesly podobně jako letecké společnosti. Proto mnohé z nich žádaly o státní pomoc. Mnohým nakonec bylo vyhověno, což umožňovalo provádět výnosné obchody na burze."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top