investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Pohonné hmoty zdražily o 60 haléřů za týden

24.05.2018

V uplynulém týdnu jsme si mohli všimnout, že cena ropy stoupla o 1 procento. Trh s ropou osciloval kolem hranice 80 dolarů za barel a neměl sílu ...

V uplynulém týdnu jsme si mohli všimnout, že cena ropy stoupla o 1 procento. Trh s ropou osciloval kolem hranice 80 dolarů za barel a neměl sílu růst nad tuto hranici. Ustalování ceny ropy bude postupně snižovat tlak na růst cen pohonných hmot v České republice. Ceny benzínu a nafty sice budou v dalším týdnu růst, ale tempo zvyšování cen se již začne zpomalovat.
 
Řidičům škodí vývoj kurzu koruny vůči dolaru. Za uplynulý týden koruna oslabila o téměř 2 procenta a překonala hranici 22 korun za dolar. Slabá koruna se stává významným faktorem zdražování na čerpacích stanicích. Podobné je to i v zemích platících eurem či v dalších evropských státech s vlastní měnou, které dováží ropné produkty.
 
Zatímco v uplynulých týdnech se na trzích s ropou řešily výpadky v těžbě Venezuely a možné sankce proti Íránu, tento týden se pozornost upřela jinam. Zdroje blízké kartelu OPEC oznámily, že by již v červnu mohlo být rozhodnuto o navýšení limitů těžby, což by vykrylo současné výpadky v dodávkách ropy na světové trhy. Tato informace se ukázala jako cenotvorná a vedla ke korekci na trhu s ropou.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top