investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Pohonné hmoty zdražily na letošní maximum

09.05.2019

V uplynulém týdnu jsme mohli pozorovat růst ceny benzínu, který pokořil hranici 33 korun za litr...

V uplynulém týdnu jsme mohli pozorovat růst ceny benzínu, který pokořil hranici 33 korun za litr. Aktuálně se benzín prodává za průměrnou cenu 33,16 koruny za litr, což je nejvíce za letošní rok. Cena nafty v uplynulém týdnu taktéž zdražila a prodává se v průměru za 32,43 koruny za litr.  

Růst cen na čerpacích stanicích budeme pozorovat i v následujícím týdnu. Na konci května se však zvyšování cen zastaví a přejde do stagnace. K tomuto vývoji napomůže klesající cena ropy na světových trzích. Ropa Brent se aktuálně pohybuje kolem úrovně 70 dolarů za barel. Na konci dubna se přitom obchodovala poblíž úrovně 75 dolarů za barel. Podobný vývoj zaznamenala i ropa WTI, jejíž cena se propadla pod úroveň 62 dolarů za barel.

 

Řidičům příliš nepomohlo zvyšování úrokových sazeb Českou národní bankou. Vyšší úrokové sazby by teoreticky měly vést k posilování kurzu koruny, a tudíž ke zlevnění dovozu. Koruna však i po zvýšení úrokových sazeb zůstává velmi slabá a její kurz se vůči dolaru pohybuje na úrovni 23 CZK/USD. To způsobuje, že dovoz ropných produktů do České republiky má tendenci zdražovat.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"V Evropě došlo k zajímavé situaci, kdy nejméně 10 tankerů s milionem tun ropy nemůže najít svého kupce. Důvodem je poškození nákladu organickým chloridem. Standardní kupci, mezi něž patří společnosti Eni, Exxon Mobil, Royal Dutch Shell či PKN, nechtějí kontaminovanou ropu převzít. Obávají se o poškození svých rafinérií. Problém kontaminované ropy se tak netýká pouze ropovodů, ale zasahuje i přepravu ropy pomocí tankerů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top