investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Pohonné hmoty dál zlevňují

29.11.2018

V uplynulém týdnu došlo k výraznému snížení ceny benzínu...

V uplynulém týdnu došlo k výraznému snížení ceny benzínu. Ve středu 28. listopadu dosahovala průměrná cena benzínu 33,17 koruny, což bylo o 24 haléřů méně než o týden dříve. Cena nafty se také snižovala, nicméně pomalejším tempem. Průměrná cena nafty dosahovala úrovně 33,51 koruny a byla o 34 haléřů dražší než benzín.

Snižování cen pohonných hmot bude pokračovat i v následujícím týdnu. Vzhledem k propadu ceny ropy na světových trzích, která se pohybuje kolem úrovně 60 dolarů za barel, si pumpaři mohou dovolit snížit cenu pohonných hmot o více než korunu za litr. Jediné, co v současné době brání prudkému snižování cen benzínu a nafty, je slabý kurz koruny vůči dolaru. V posledních dnech se kurz české měny opět přiblížil k úrovni 23 CZK/USD, což prodražuje dovoz ropy do České republiky.

 

V naší zemi existují velké cenové rozdíly mezi jednotlivými čerpacími stanicemi. U méně známých sítí čerpacích stanic v menších městech lze pořídit litr benzínu i nafty za méně než 30 korun. Naopak na vytížených úsecích dálnic a v Praze se ceny pohonných hmot na vybraných čerpacích stanicích mohou vyšplhat přes 36 korun za litr. Řidičům se stále vyplatí tankovat v Polsku, kde jsou ceny pohonných hmot nižší než v České republice. Ze sousedních zemí jsou pohonné hmoty nejdražší v Německu, kde mají vyšší sazby spotřebních daní.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Na trhu s ropou stále panuje přebytek, který je vyvolaný vývozem íránské ropy na světové trhy. Spojené státy udělily výjimku osmi zemím, které mohou dovážet ropu z Íránu, přestože americký prezident Donald Trump původně deklaroval, že na Írán uvalí nejtvrdší sankce v historii. Mezi země s výjimkou patří i Čína, která je největším dovozcem ropy na světě. Íránu se tak daří vyvážet značnou část produkce ropy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top