investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Po krachu kryptoměnové burzy FTX se objevily obavy z pádu Crypto.com

16.11.2022

Na twitteru se o víkendu objevily spekulace, že firma čelí problémům, společnost se ale nyní snaží zákazníky přesvědčit, že...

Po krachu kryptoměnové burzy FTX narůstají ve světě kryptoměn obavy z pádu konkurenční burzy Crypto.com. Na twitteru se o víkendu objevily spekulace, že firma čelí problémům, společnost se ale nyní snaží zákazníky přesvědčit, že jejich peníze jsou v bezpečí. Informuje o tom server televize CNBC. Crypto.com je menší než FTX, ale podle serveru CoinGecko stále patří mezi 15 největších kryptoměnových burz na světě.

Podobně jako FTX, která vyhlásila ve Spojených státech bankrot minulý týden, investovala Crypto.com velké částky do okázalého marketingu a propagace prostřednictvím celebrit. Crypto.com je podobně jako FTX soukromá společnost, nabízí řadu produktů pro nákup, prodej, obchodování a skladování kryptoměn. Sídlo má v Singapuru a generální ředitel Kris Marszalek sídlí v Hongkongu.

Crypto.com v posledních měsících podle médií zřejmě propustila více než čtvrtinu svých zaměstnanců a obavy o její budoucnost ještě vzrostly po krachu FTX. Marszalek na twitteru a na videokanálu YouTube ujišťuje, že vklady zákazníků jsou v bezpečí a že společnost stojí na pevných základech.

O víkendu se ukázalo, že burza Crypto.com v říjnu omylem poslala více než 80 procent kryptoměny ethereum, kterou držela, v objemu asi 400 milionů dolarů (9,4 miliardy Kč) na jinou kryptoměnovou burzu Gate.io. Marszalek přehmat přiznal až poté, co byla transakce odhalena prostřednictvím veřejných blockchainových dat.

Ředitel společnosti 2bminer Jakub Hlavenka ČTK řekl, že každému, kdo má své peníze v peněžence poskytované směnárnou, by doporučil stahovat své kryptoměny na soukromé peněženky. "Platí pravidlo, že co není na vaši peněžence, od které máte klíče, není vaše," dodal Hlavenka. Poznamenal také, že jeho firma k tomu nabádá i všechny své klienty, kterým chodí pravidelný příjem z jejich strojů na těžbu bitcoinu.

Důvěru investorů se po pádu FTX teď snaží obnovit kryptoměnová burza Binance. Přišla s myšlenkou fondu, který by zřídila na ochranu firem v odvětví, které čelí problémům s likviditou. Šéf Binance Changpeng Zhao řekl, že registruje velký zájem o zřízení fondu ze strany ostatních hráčů na trhu.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top