investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Philip Morris získal přes 90 procent firmy Swedish Match

29.11.2022

PMI nyní hodlá takzvaně vytěsnit menšinové akcionáře a stáhnout švédský podnik z burzy...

Nadnárodní tabákový gigant Philip Morris International (PMI), který vyrábí například cigarety Marlboro, získal ve švédské společnosti Swedish Match více než 90 procent akcií. PMI nyní hodlá takzvaně vytěsnit menšinové akcionáře a stáhnout švédský podnik z burzy. Informovala o tom agentura Reuters.

Společnost PMI v květnu spustila nabídku na převzetí firmy Swedish Match, která švédský podnik ohodnotila na 16 miliard dolarů (zhruba 375 miliard Kč). "Těší nás, že jsme získali přes 90 procent firmy Swedish Match, což nám umožňuje iniciovat proces vykoupení minoritních akcionářů k získání zbývajících akcií a požádat o stažení podniku z akciového trhu," uvedl šéf PMI Jacek Olczak.

Swedish Match se specializuje na bezdýmný tabák, tedy takový, který se při používání nespaluje. Převzetí pomůže firmě PMI v její snaze o odklon od cigaret. "Tato transakce představuje významný mezník v urychlování našeho společného cíle v podobě budoucnosti bez kouře," uvedl Olczak.

Společnost Swedish Match ukončila výrobu cigaret v roce 1999. Nyní nabízí například šňupací a žvýkací tabák či nikotinové sáčky.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top