investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

PFNonwovens vytěsní minoritní akcionáře

23.10.2020

Společnost PFNonwovens Holding s.r.o by měla zaplatit každému minoritnímu akcionáři 719,50 korun...

Společnost PFNonwovens Holding s.r.o by měla zaplatit každému minoritnímu akcionáři 719,50 korun za akcii a stát se jediným akcionářem znojemského výrobce netkaných textilií PFNonwovens. Česká národní banka schválila zdůvodnění navrhované výše protiplnění minoritním akcionářům, uvedl dnes v regulatorním oznámení člen představenstva firmy Marian Rašík. Drobní akcionáři se proti částce již dříve ohradili, podle nich má být vyšší.

Rašík dnes uvedl, že se Společnost PFN Holding nebude odvolávat proti tomuto rozhodnutí a čeká, až rozhodnutí nabude právní moci.


Drobní akcionáři již dříve uvedli, že se jim cena, za jakou chce většinový vlastník zbylý podíl akcií koupit, nelíbí. Investor Tomáš Hájek dnes ČTK řekl, že se budou bránit. "Podáme žalobu na dorovnání k soudu po nuceném přechodu akcií. U ČNB jsem žádné zastání nečekal, vždy všechna vytěsnění schválili, výši protiplnění ani nepřezkoumávají, pouze zda bylo zdůvodněno," uvedl Hájek. Podle něj by cena za akcii měla být nad 1000 korun. "Férovou cenu akcie vidím mezi 1150 až 1200 korunami. Majoritu získali za 1010 korun a od té doby firma vytvořila čistý zisk přes 150 korun za akcii," dodal.


Firma vyrábí netkané textilie na bázi polypropylenu a polyetylenu pro hygienu, průmysl, stavebnictví, zemědělství, zdravotnictví a další sektory. Využívají se pro výrobu dětských plenek či dámských hygienických potřeb. Společnost má omezenou kapacitu pro produkci ochranných pomůcek, jako jsou roušky, respirátory nebo ochranné obleky. Má své závody na jižní Moravě, v Egyptě a v Jihoafrické republice. V prvním pololetí letošního roku zaměstnávala přes 700 lidí.


Majoritním akcionářem společnosti se v roce 2017 stala firma R2G Rohan Czech s.r.o., v červnu 2018 PFNonwovens Holding s.r.o.


Zdroj: ČTK



"PFNonwovens provozuje devět výrobních linek v České republice a jednu výrobní linku v Egyptě. Celková roční výrobní kapacita se pohybuje kolem úrovně 100 tisíc tun netkaných textilií v České republice a dalších 20 tisíc tun v Egyptě. "

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top