investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Penta rozšiřuje evropskou síť lékáren

21.12.2017

Je obecně známo, že například investiční skupina PPF Petra Kellnera je velmi aktivní v Číně a má tam dobré vztahy...

Je obecně známo, že například investiční skupina PPF Petra Kellnera je velmi aktivní v Číně a má tam dobré vztahy. Její Home Credit je již třetí největší společností svého druhu v celé Číně. Na investice v Číně je obecně potřeba velmi dobré vztahy s místními orgány a znalost lokálního trhu není lehké získat. Proto jako pravděpodobnější vidím další expanzi PPF v Číně například v jiných oborech, než že by další investiční skupina sama začala být v Číně aktivní. Ale třeba by se Penta mohla domluvit se současným čínským partnerem z možné akvizice CETV, firmou CEFC, na expanzi do Číny na oplátku za pomoc Penty při expanzi Číny v ČR.

Obecně je sektor lékáren velice perspektivním oborem v řadě zemí, a to včetně Číny, která je růstovým trhem. Zdravotnictví je odolné vůči zpomalení ekonomického růstu či recesi, takže v současné době pozdního ekonomického cyklu může být investice do lékáren za rozumnou cenu velmi slibnou investicí.

I když expanze Penty do Číny je teoreticky asi možná, za pravděpodobnější vidím pokračování investic ve farma oboru v Evropě s cílem získání dominantního postavení a konsolidace konkurence v oboru. Penta by tak docílila ještě vyšší marže a silnějšího postavení před tím, než případně začne expandovat dál na sice růstový, ale silně konkurenční čínský trh.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top