investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

PayPal zvýšil zisk o 121 procent, pomohl mu koronavirus

03.11.2020

Americká společnost PayPal Holdings, která je globálním zpracovatelem elektronických plateb...

Americká společnost PayPal Holdings, která je globálním zpracovatelem elektronických plateb, ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 121 procent na 1,02 miliardy USD (23,7 miliardy Kč). Hospodaření podpořil prudký růst plateb na internetu od spotřebitelů, kteří kvůli pandemii nemoci covid-19 museli zůstat doma, uvedla firma.

Očištěný zisk na akcii činil 1,07 dolaru. Překonal tak odhady analytiků, kteří čekali zisk 94 centů na akcii, uvedla agentura Reuters. Výnosy firma zvýšila o 25 procent na 5,46 miliardy USD (126,7 miliardy Kč).


Firma zpracovala za čtvrtleté platby zhruba za 247 miliard USD, což bylo o 38 procent více než loni. Získala také přibližně 15,2 milionu aktivních uživatelů.


Podobně jako jiné firmy v sektoru těžil PayPal z prudkého růstu objemu transakcí přes internet kvůli omezením souvisejícím s pandemií. Ta donutila více firem fungovat on-line. Za celý letošní rok by PayPal mohl zpracovat transakce za téměř jeden bilion dolarů.


V posledním letošním čtvrtletí ale firma čeká horší zisk, než s jakým dosud počítali analytici. Očištěný zisk na akcii by se měl zvýšit o 17 až 18 procent, zatímco analytici počítali s růstem o 24 procent. Generální ředitel PayPalu Dan Schulman uvedl, že firma se rozhodla pro obezřetnější výhled kvůli nejistotě související s pandemií a jejím dopadem na globální ekonomiku, ale i kvůli prezidentským volbám v USA a obavám ze sociálních nepokojů.


Počátek služby PayPal sahá do roku 1998, kdy programátor Max Levchin a podnikatel Peter Thiel vytvořili šifrovací systém, který uměl bezpečně uložit na mobilním telefonu hotovost a data. V roce 2015 se společnost oddělila od internetového tržiště eBay. Od té doby se přeměnila z firmy, která původně zpracovávala platby přes internet pro svou mateřskou společnost, v poskytovatele řady digitálních platebních služeb po celém světě. Kromě usnadnění převodů peněz mezi obchodníky a klienty, ale také přáteli a rodinou, poskytuje i půjčky malým podnikům.


Zdroj: ČTK



"PayPal lze používat ve více než 200 zemích. Různé země však mají různé podmínky. V roce 2015 PayPal přestal fungovat na Krymu, což bylo v souladu s mezinárodními sankcemi vůči Rusku. fiskálních stimulů. Mnozí burziáni však preferují Donalda Trumpa, který by na rozdíl od protikandidáta nezvedal daně a nezaváděl nové regulace."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top