investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

PayPal hodlá propustit 2000 lidí

01.02.2023

Připojila se tak k řadě dalších technologických podniků, které snižováním počtu zaměstnanců...

Americký poskytovatel platebních služeb PayPal Holdings plánuje v příštích týdnech zrušit zhruba 2000 pracovních míst, což odpovídá asi sedmi procentům jeho celkové pracovní síly. Oznámila to včera firma na svých internetových stránkách. Připojila se tak k řadě dalších technologických podniků, které snižováním počtu zaměstnanců reagují na zpomalování hospodářského růstu.

Šéf podniku Dan Schulman uvedl, že PayPal se musí přizpůsobovat obtížným makroekonomickým podmínkám a měnícím se potřebám zákazníků. Slíbil, že odcházející zaměstnanci dostanou štědré odstupné.

Mnohé technologické podniky zažívaly za pandemie covidu-19 silný růst, v poslední době se však dostaly pod tlak kvůli zhoršujícím se hospodářským vyhlídkám. Akcie společnosti PayPal v loňském roce ztratily zhruba 60 procent své hodnoty.

Analytik Moshe Katri ze společnosti Wedbush podle agentury Reuters uvedl, že PayPal se nyní podobně jako další technologické firmy připravuje na zpomalení ekonomiky. Podle Thomase Hayesy z firmy Great Hill Capital technologické podniky v době pandemie nabíraly příliš mnoho zaměstnanců a nynější racionalizace pracovní síly podpoří jejich ziskové marže.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top