investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Pandemická pomoc byla vyplácena mrtvým lidem

26.06.2020

Zatímco v České republice se finanční prostředky na řešení důsledků pandemie...

Zatímco v České republice se finanční prostředky na řešení důsledků pandemie vyplácí pomalu a byrokraticky náročným způsobem, ve Spojených státech řeší úplně odlišný problém. Americká státní pokladna v rámci řešení koronavirové krize vyplatila více než 1,4 miliardy dolarů mrtvým lidem.

Ministerstvo financí Spojených států, které mělo na starost zasílání finančních prostředků americkým rodinám, nekontrolovalo záznamy o úmrtích. V důsledku tohoto pochybení byly zasílány peníze i mrtvým lidem. Celkem již bylo vyplaceno 160 milionů přímých plateb v hodnotě 269 miliard dolarů.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Inspektoři, kteří kontrolují rozdělování vládní pomoci ve Spojených státech, dále sdělili, že pravděpodobně docházelo ke schvalování podvodných žádostí o úvěry. Tyto žádosti byly ve snaze o rychlou pomoc schvalovány ve vysokých počtech. Kontrolní mechanismy přitom byly jen velice slabé, takže téměř jistě docházelo k pochybením.

 

Kongres ve Spojených státech schválil pandemické výdaje ve výši přibližně 2,6 bilionu dolarů. To představuje zhruba 14 procent amerického hrubého domácího produktu. Přibližně 11 procent pandemické pomoci bylo určeno na přímé platby ve výši až 1 200 dolarů pro jednotlivce s nízkými výdělky.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Rozdělování peněz v rámci pandemické pomoci budí emoce po celém světě. V některých zemích si lidé stěžují na zdlouhavé a byrokratické procesy, které rozdělování peněz doprovázejí. V jiných zemích je zas kritizována nedostatečná kontrola a zneužívání vyplácené pomoci."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top