investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Padl cenový rekord za dražbu videohry

12.07.2021

Zapečetěná kopie videohry Super Mario 64 se v aukci prodala za rekordní částku převyšující...

Zapečetěná kopie videohry Super Mario 64 se v aukci prodala za rekordní částku převyšující 1,5 milionu dolarů. Videohra byla vyrobena v roce 1996 a sloužila jako úvodní titul pro konzoli Nintendo 64. Ve své době patřila mezi nejpopulárnější 3D hry.

Podle aukční síně je vydražená kopie videohry ve skvělém stavu, ve kterém se nachází již jen několik kusů na světě. Skvělý stav videohry byl pro její vysokou cenu zřejmě rozhodující, protože stejná videohra jen v o trochu horším stavu se aktuálně prodává za 13 200 dolarů.    

 

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Předchozí aukční rekord za videohru vydržel pouze dva dny. Držela ho kopie videohry Legend of Zelda z roku 1988 na Nintendo Entertainment System. Tato kopie se rovněž nacházela ve skvělém stavu a vydražila se za 870 000 dolarů.

 

Paradoxní je, že ani jedna z vydražených her nebyla zakoupena kvůli vzácnosti herního zážitku. Nintendo totiž obě hry znovu vydalo pro svou konzoli Switch. Vydražené videohry jsou tedy jen hodnotné memorabilie, které pravděpodobně nikdy nebudou sloužit ke svému původnímu účelu.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Lidé se v dospělosti rádi vrací ke svým dětským zálibám. To se projevuje ve sběratelství, kde vznikají nové cenové rekordy za dobře zachovalé předměty z minulosti. Sbírat se přitom dají automobily, známky, mince, stavebnice, videohry a mnohé další předměty."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top