investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Pád ceny ropy nepřiměl pumpaře ke zlevňování

01.11.2018

Ceny pohonných hmot se v uplynulém týdnu měnily jen mírně a postupně začínají stagnovat...

Ceny pohonných hmot se v uplynulém týdnu měnily jen mírně a postupně začínají stagnovat. Průměrné ceny benzínu a nafty se již vyrovnaly a na mnoha čerpacích stanicích lze oba typy pohonných hmot pořídit za stejné ceny.

Cena ropy na světových trzích se chová podobně jako cena akcií a v průběhu října zažila strmý pád. Na konci října se ropa Brent prodává o 10 dolarů za barel levněji než na začátku měsíce. Cenová korekce na světových trzích se však zatím nepromítá do koncových cen na čerpacích stanicích v České republice. Částečně tomu brání oslabování kurzu koruny vůči dolaru. V příštích týdnech lze však očekávat, že se ceny na čerpacích stanicích pod vlivem konkurence začnou snižovat.

 

Na trhu s ropou již nepanují obavy z výpadků dodávek Íránu, jehož produkce byla do značné míry nahrazena Spojenými státy, Ruskem a Saúdskou Arábií. Íránská ropa bude od 4. listopadu blokována americkými sankcemi, které do značné míry znemožní Íránu vyvážet ropu na světové trhy. Na světových trzích s ropou v posledních týdnech panují obavy z přebytků a cena ropy je pod prodejním tlakem. Nižší dodávky z Íránu jsou tak pro mnohé investory spíše vítanou zprávou.



Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Vzhledem k vývoji na světových trzích vzniká prostor pro snižování cen pohonných hmot. Pumpaři se však zlevňování brání a ceny ponechávají na velmi vysokých úrovních. Dočasně tak dochází k růstu marží, které kompenzují vyšší náklady pumpařů na přimíchávání nemrznoucích složek do pohonných hmot."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top