investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Obchodníci zdražují a jejich tržby rostou

15.03.2019

Maloobchodní tržby v lednu meziročně vzrostly o 4,7 procenta...

Maloobchodní tržby v lednu meziročně vzrostly o 4,7 procenta. Díky rostoucím příjmům domácností se zvyšuje spotřeba. Obchodníci současné situace využívají a zdražují své zboží i služby. Chtějí si tak pokrýt rostoucí náklady na nájemné, energie a mzdy zaměstnanců. Tržby rostou především u nepotravinářského zboží, kde byl zaznamenán růst o 7,8 procenta. O 2,9 procenta rostou tržby z prodeje pohonných hmot. K tomuto růstu přispívá vyšší cena nafty.

Nepříznivě se vyvíjí tržby za prodej a opravy motorových vozidel, které meziročně klesly o 5,1 procenta. Za automobily a náhradní díly lidé utratili dokonce o 5,7 procenta méně než loni. Vzhledem ke struktuře české ekonomiky by dlouhodobější výpadky tržeb v tomto segmentu mohly ohrozit rozvoj průmyslu.

 

Postupně se proměňuje spotřební chování lidí. Stále více zboží je nakupováno skrze internetové obchody. Takovýto způsob nakupování umožňuje zákazníkům jednoduše srovnávat ceny mezi jednotlivými obchody, díky čemuž lze nakupovat výhodněji.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Lidé si začátkem roku dali předsevzetí, že budou dodržovat zásady zdravého životního stylu. V důsledku toho došlo ke skokovému růstu tržeb o 22,9 procenta ve specializovaných prodejnách pro sport a rekreaci. Tomuto vývoji napomohly dobré sněhové podmínky, které zvýšily prodeje lyžařského vybavení."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top