investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Nvidia nabídla Evropské komisi ústupky, aby mohla převzít rivala Arm

06.10.2021

Americký výrobce grafických čipů Nvidia nabídnul Evropské komisi (EK) ústupky, aby mohl za 54 miliard...

Americký výrobce grafických čipů Nvidia nabídnul Evropské komisi (EK) ústupky, aby mohl za 54 miliard dolarů (téměř 1,2 bilionu Kč) převzít britského rivala Arm. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Obsah těchto ústupků se nezveřejňuje. Komise má čas do 27. října, aby o návrhu rozhodla. Její souhlas s transakcí je nezbytný, protože obě firmy působí i na unijním trhu.

Nvidia je největším firmou ve své branži a záměr převzít Arm oznámila už loni. V odvětví výroby polovodičů se pak objevily obavy, zda může Arm zůstat neutrálním hráčem při poskytování licencí k duševnímu vlastnictví k technologiím, jež poskytuje zákazníkům i svým rivalům.


Souhlas s transakcí musejí vyslovit antimonopolní orgány zemí, kde firmy působí. Týká se to například i Číny, kde se proces nyní protahuje. Britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) v srpnu uvedl, že dohoda vyvolává vážné obavy ohledně hospodářské soutěže. Nvidia předpokládá, že pokud vše půjde hladce, transakci bude moci dokončit do března příštího roku.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top