investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nvidia bude umělcům, kteří tvoří virtuální světy, dávat software zdarma

06.01.2022

Americký výrobce grafických čipů Nvidia bude umělcům, kteří tvoří virtuální světy pro metavers, dávat software zdarma...

Americký výrobce grafických čipů Nvidia bude umělcům, kteří tvoří virtuální světy pro metavers, dávat software zdarma. Uzavřel také dohody s několika tržišti, kde se tento vytvořený trojrozměrný obsah prodává. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení.

Technologie metavers vytváří virtuální prostředí, do kterého je místo pouhého pozorování obrazovky možné vstoupit, je to trojrozměrný internet. Spoléhá se přitom výrazně na grafickou výpočetní technologii, ve které podniká Nvidia.


Nvidia se snaží přetvořit svou vedoucí pozici v dodávkách výpočetního hardwaru pro metavers na sadu softwarových nástrojů pro vytváření a prodej obsahu ve virtuálních světech. Podle agentury Reuters pomohlo toto podnikání akciím podniku za poslední rok více než zdvojnásobit hodnotu.


Jakmile umělci vytvoří trojrozměrný obsah, který lze použít ve virtuálních světech, mohou tento obsah vzniklý díky bezplatnému softwaru Nvidie omniverse prodávat na několika tržištích a v knihovnách. Nvidia dnes uvedla, že uzavřela dohody se čtyřmi takovými tržišti – TurboSquid od společnosti Shutterstock, CGTrader, Sketchfab a Twinbru.


Technologické společnosti tvůrcům, kteří chtějí zpeněžit svůj obsah a prodat ho uživatelům těchto firem, často účtují provize, připomněla agentura Reuters. Nvidia uvedla, že zájemcům z řad firem stejný software zpřístupní za částku od 9000 dolarů ročně (asi 197.000 Kč).


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Nvidia je aktuálně osmou nejhodnotnější společností na světě.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top