investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Novým generálním ředitelem České zbrojovky je Jan Zajíc

12.11.2020

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem České zbrojovky v Uherském Brodu...

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem České zbrojovky v Uherském Brodu na Uherskohradišťsku se stal Jan Zajíc. Dosud byl místopředsedou představenstva a finančním ředitelem firmy. Ve funkci generálního ředitele nahradil Ladislava Britaňáka. Změnu schválilo představenstvo společnosti na pravidelném jednání 10. listopadu, sdělil dnes ČTK mluvčí podniku Radek Hauerland.

Podnik je předním evropským výrobcem ručních palných zbraní. "Ladislav Britaňák odvedl pro Českou zbrojovku spoustu dobré práce, ať už dříve ve funkci obchodního ředitele nebo v posledních více než dvou letech ve funkci generálního ředitele. Celkem strávil v České zbrojovce více než 16 let a výrazně přispěl k jejímu růstu," řekl Lubomír Kovařík, předseda představenstva skupiny CZG, která je hlavním akcionářem České zbrojovky.


V minulosti Zajíc pracoval v České republice i v zahraničí. "Roli generálního ředitele přijímám s pocitem velké zodpovědnosti a s pokorou. Česká zbrojovka je velmi úspěšná společnost s ambicí zaujímat přední pozice v celosvětovém měřítku. Mým cílem je tuto ambici ve spolupráci s celým týmem České zbrojovky naplnit a firmu nadále vést nejenom k ekonomické úspěšnosti, produktivitě a zdokonalování produktů, ale také ke spokojenosti našich zákazníků a zaměstnanců," uvedl čtyřiačtyřicetiletý Zajíc.


Uherskohradišťský rodák byl v České zbrojovce od loňska finančním ředitelem. Předtím působil v různých manažerských rolích v průmyslových podnicích v České republice i v zahraničí. Začínal ve Fatře Napajedla, následně v závodě Continental Barum v Otrokovicích či ve slovenském Púchově. "Ve skupině Continental prošel různými funkcemi ve finančním řízení a controllingu, například ve výrobním závodě v malajském Kuala Lumpuru a následně v centrále společnosti v německém Hannoveru. Jan Zajíc vystudoval obor Ekonomika a management na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Je ženatý, má desetiletého syna," uvedl Hauerland.


Až do jmenování svého nástupce bude Jan Zajíc nadále vykonávat i funkci finančního ředitele. Představenstvo společnosti zvolilo svým novým místopředsedou Tomáše Stoszka, který na této pozici Zajíce nahradil. Stoszek zastává v České zbrojovce funkci personálního a správního ředitele.


Holding CZG vykázal loni tržby 5,96 miliardy korun a čistý zisk 734 milionů korun. Skupina vyrábí ruční palné zbraně pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další civilní využití. Kromě České zbrojovky do skupiny patří například společnosti CZ-USA, Zbrojovka Brno, 4M Systems nebo CZ Export. Holding zaměstnává přibližně 1600 lidí v České republice, USA a Německu. Značka Česká zbrojovka má více než osmdesátiletou historii.


Zdroj: ČTK



"Česká zbrojovka Group má dlouhodobě stabilní marže, které jsou vyšší oproti konkurentům ze západní Evropy. To je dáno zaměřením na automatizaci výroby. Společnost má navíc relativně nízkou úroveň zadlužení. V letošním roce vstoupila na pražskou burzu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top