investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Nové automobily zlevnily

29.07.2020

Ve druhém čtvrtletí došlo k poklesu cen nových osobních automobilů...

Ve druhém čtvrtletí došlo k poklesu cen nových osobních automobilů v průměru o 0,8 procenta. Vozy v základní výbavě zlevnily až o 3,2 procenta. Naopak nejlépe vybavené vozy zdražily o 0,7 procenta. Vyplývá to z cenového indexu společnosti EY zpracovaného pro Českou republiku.

Cena vozů s naftovým motorem klesla o 1,6 procenta a benzinových o 0,3 procenta. Hybridy zlevnily o 0,6 procenta. U elektromobilů cena stagnovala. Přibližně 40 procent vozů v základní výbavě zlevnilo kvůli akčním ceníkům. Ve srovnání se začátkem roku 2018 jsou však nejlevnější varianty vozů i přes zlevnění průměrně o 9,5 procenta dražší.


V případě ojetých vozů jsou hlášeny výpadky v prodejích v rozsahu 50 až 60 procent oproti předkrizové úrovni. Oproti letošnímu lednu ojeté vozy v průměru podražily přibližně o 20 000 korun. Situace by se mohla změnit, kdyby v Německu bylo zavedeno šrotovné. To by zvýšilo dovoz ojetých vozů z Německa do České republiky a vytvořil by se tlak na pokles cen.


Zařaďte radost do portfolia právě teď!

Dejte nám na sebe spojení a užijte si náš osobní přístup.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Politici zpřísňují emisní limity, aby se zvýšil tlak na zavádění elektromobility. V konečném důsledku se však zvýší ceny klasických automobilů, které zdraží kvůli pokutám za nedodržování emisí a vynakládání obřích částek na vývoj elektromobilů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top