investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Nezaměstnanost postupně narůstá

08.01.2021

Na Úřadu práce ČR bylo ke konci loňského roku registrováno 291 977 uchazečů o zaměstnání...

Na Úřadu práce ČR bylo ke konci loňského roku registrováno 291 977 uchazečů o zaměstnání. V průběhu prosince se nově zaevidovalo 17 451 nezaměstnaných. Podíl nezaměstnaných osob tím stoupl na úroveň 4,0 procenta. Růst nezaměstnanosti způsobuje propouštění v sezónních pracích i negativní vývoj pandemie koronaviru.

Na trhu práce byl stále evidován vysoký počet volných pracovních míst. Ke konci prosince loňského roku jich bylo k dispozici 318 582. Na jedno volné pracovní místo momentálně v průměru připadá 0,9 uchazeče. Problém však spočívá v tom, že mnohá volná pracovní místa nejsou příliš atraktivní pro uchazeče. Často jsou špatně finančně ohodnocená nebo jsou příliš náročná.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Díky opatřením na podporu pracovního trhu nedochází v České republice k masovému propouštění. Některé pracovní pozice jsou však neudržitelné a přežívají jen díky státní podpoře. Jakmile budou programy na podporu pracovního trhu ukončeny, hrozí, že nezaměstnanost bude narůstat rychlejším tempem než doposud.  


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Růst nezaměstnanosti způsobují restriktivní opatření proti šíření koronaviru. Ta omezují počty pracovních pozic v nuceně uzavřených provozech. Díky programům na podporu zaměstnanosti však nedochází k masovému propouštění. Nezaměstnanost v naší zemi se tak stále drží na nízké úrovni."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top