investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Netflix hlásí změnu ve vedení, má přes 230 milionů předplatitelů

21.01.2023

Oznámil rovněž změnu ve vedení: spoluzakladatel společnosti Reed Hastings odchází z funkce...

Americký provozovatel streamovací služby Netflix zveřejnil příznivé hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí, které podle agentur předčily očekávání analytiků. Oznámil rovněž změnu ve vedení: spoluzakladatel společnosti Reed Hastings odchází z funkce výkonného ředitele a předává otěže dlouholetému partnerovi ve vedení Tedovi Sarandosovi a Gregovi Petersovi, jenž má na starosti operace společnosti.

Akcie společnosti, které v loňském roce klesly téměř o 38 procent, vzrostly o 6,1 procenta na 335,05 dolaru při obchodování po uzavření burzy, uvedla agentura Reuters.

Sarandos a Peters budou sdílet titul výkonných ředitelů, zatímco Hastings bude výkonným předsedou. Změna je účinná okamžitě a představuje vyvrcholení desetiletí plánování nástupnictví v představenstvu. Peters i Sarandos byli povýšeni v červenci 2020, v době, která byla pro společnost náročná, dodal Reuters.

"Byl to křest ohněm, vzhledem ke covidu a nedávným výzvám v našem podnikání. Ale oba to zvládli neuvěřitelně dobře, takže představenstvo i já věříme, že je ten správný čas dokončit mé nástupnictví," napsal Hastings v příspěvku, ve kterém oznámil svůj odchod.

Hastings odchází ve chvíli, kdy Netflix oznámil, že za tři měsíce do konce prosince loňského roku získala streamovací služba 7,66 milionu nových zákazníků; analytici očekávali v průměru jen 4,5 milionu, poznamenala agentura DPA. Celkově měl Netflix ke konci roku 230,75 milionu předplatitelů.

"Rok 2022 byl těžký rok s hrbolatým začátkem, ale lepším koncem,“ vysvětlila podle DPA společnost ve výroční zprávě v narážce na slabší první pololetí, kdy ji ubylo 1,2 milionu předplatitelů. O obrat se zasloužila i díla věnovaná britské královské rodině jako populární seriál Koruna (The Crown) a pořad Harry & Meghan, anebo seriál Emily in Paris.

Tržby společnosti vzrostly ve čtvrtém čtvrtletí zhruba o dvě procenta na 7,9 miliardy dolarů (asi 174,5 miliardy Kč). Čistý zisk se však meziročně propadl z 607 milionů dolarů na 55 milionů dolarů (z asi 13,4 miliardy Kč na 1,2 miliardy Kč). Celkově však tato čísla překonala očekávání trhu, dodala DPA.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top