investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Netflix bude na internetu prodávat zboží s tematikou svých filmů a seriálů

11.06.2021

Americká streamovací služba Netflix bude na internetu prodávat zboží s tematikou svých...

Americká streamovací služba Netflix bude na internetu prodávat zboží s tematikou svých filmů a seriálů. Zprvu jen ve Spojených státech, ale v příštích měsících i v dalších zemích. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Netflix se ke kroku odhodlal v době, kdy konkurence na streamingovém trhu sílí.

Firma, na jejíž vysílání se rádi dívají i čeští diváci, bude v on-line obchodě nabízet oblečení, lifestylové zboží a sběratelské předměty inspirované jejími pořady. Kromě produktů dostupných v kamenných pobočkách sítě partnerů Netflixu bude on-line obchod pravidelně nabízet i limitované edice.


Tento měsíc zákazníkům představí mimo jiné oblečení ve stylu streetwear a figurky hrdinů sci-fi seriálů Jasuke a Eden. Firma plánuje i exkluzivní produkty založené na seriálech Zaklínač a Stranger Things, podle kterého Netlix vytvořil i videohru.


Netfix se stal velkým vítězem koronavirové krize, která mu loni díky zavřeným kinům zajistila rekordní hospodářské výsledky. Pandemie ale zároveň ztížila natáčení nových seriálů. Firma navíc bojuje s rostoucí konkurencí, stále větší tlak na ni vyvíjí především hollywoodský gigant Walt Disney. V prvním čtvrtletí se Netflixu kvůli polevování pandemie nemoci covid-19 a nedostatku nových filmových a seriálových hitů zpomalil růst počtu předplatitelů.


Zdroj: ČTK




"Společnost Netflix varovala investory, že rozvolňování restriktivních opatření proti šíření koronaviru by mohlo vést ke snížit zájmu o poskytované služby."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top