investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Německý automobilový koncern Daimler zrychlí zavádění elektrických aut

17.06.2021

Německý automobilový koncern Daimler zrychlí zavádění elektrických aut, informoval dnes...

Německý automobilový koncern Daimler zrychlí zavádění elektrických aut, informoval dnes na webu německý hospodářský měsíčník Manager Magazin s odvoláním na obeznámené zdroje. Mnoho z elektromobilů, jejichž uvedení automobilka plánovala na roky 2024 a 2025, se na trh dostane o rok dříve. Jejich ekvivalenty s pohonem na fosilní paliva z modelové řady Daimleru postupně zmizí.

Šéf automobilky Ola Källenius chce změnu oznámit před letními prázdninami a plánuje den otevřených dveří pro investory, napsal Manager Magazin. Mluvčí Daimleru odmítl zprávu komentovat. Výrobce luxusních automobilů Mercedes-Benz už v březnu informoval, že přechod k elektrickým autům uspíší. Harmonogram transformace přitom nezveřejnil.


Někteří výrobci aut už oznámili, že přejdou pouze na elektrický pohon. Například Volvo toho chce dosáhnout do roku 2030. Nevládní organizace Evropská federace pro dopravu a životní prostředí tento týden uvedla, že některé automobilky, například Daimler, s vyřazováním aut na fosilní pohon z výroby výrazně nespěchají.


Vedle produkce vozů Mercedes-Benz je Daimler největším výrobcem nákladních automobilů na světě. Pod divizi nákladních vozů spadá i značka autobusů Setra.


Zdroj: ČTK




"Aktuální tržní kapitalizace společnosti Daimler je o 40 procent vyšší než tržní kapitalizace společnosti BMW."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top