investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Německé akcie dnes jedou rallye

11.08.2020

Německý burzovní index DAX se dostal přes hranici 13 000 bodů. V průběhu dneška...

Německý burzovní index DAX se dostal přes hranici 13 000 bodů. V průběhu dneška dokonce posílil na třítýdenní maximum o hodnotě 13 046 bodů. Následně však začal oslabovat. Německým akciím pomáhají informace ze Spojených států, kde se diskutuje o dalším stimulačním balíčku na podporu ekonomiky.

V Německu panuje dobrá nálada i díky příznivým informacím z Číny, kde v červenci došlo k meziročnímu růstu prodejů automobilů o 16,4 procenta. V Červenci bylo v Číně prodáno 2,1 milionu vozidel, přičemž výrazný zájem byl o německé značky. To podpořilo růst akcií BMW, VW a Daimler. Růst zaznamenala i společnost Continental, která se specializuje na výrobu pneumatik, brzdových systémů a dalších komponent.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Mezi jednoznačné vítěze koronavirové krize můžeme zařadit německou společnost HelloFresh. Ta se specializuje na doručování surovin, které lze podle speciálních receptů rychle přeměnit na chutná a zdravá jídla. Akcie této společnosti od začátku roku vzrostly z úrovně 19,3 na 46,1 eura za kus. V průběhu dneška akcie HelloFresh zažily rallye, kdy vzrostly téměř o 8 procent, ale následně znovu klesly.

 

Naší pozornosti by neměly uniknout společnosti ze segmentu cestovního ruchu. Například akcie TUI vzrostly za poslední tři obchodní dny z úrovně 3,4 na 4,1 eura za kus. Podobně akcie Fraport vzrostly od pátku z úrovně 32,2 na 37,4 eura za kus. I když se počet cestujících na letištích zotavuje pomalu, ceny akcií v rámci segmentu cestovního ruchu jsou nízké. Mnohdy je do nich zahrnuto až příliš mnoho pesimismu, jako kdyby se na onemocnění COVID-19 nikdy nemělo podařit vyvinout vakcínu.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Zatímco český index PX po započtení dividend ztrácí od začátku roku 16,5 procenta, německý index DAX pouze 5,2 procenta. Ve srovnání s americkými indexy si však německé akcie nevedou příliš dobře. Index S&P 500 po započtení dividend vzrostl od začátku roku o 4,3 procenta a index NASDAQ dokonce o 25,6 procenta."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top