investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Negativní signál pro německé akcie

23.10.2018

Evropské akcie dnes zahájily obchodní seanci velmi negativně...

Evropské akcie dnes zahájily obchodní seanci velmi negativně. Například německý DAX otevřel kolem -1,5 procenta a v 11:00 ztrácel kolem 2,2 procenta. Nejvíce ztrácí farmaceutická společnost Bayer, a to přes 7 procent. 

Že akcie klesají a rostou, je běžné. Dnešní propad je ale výjimečný. Německý DAX klesl pod svá lokální minima a z technického pohledu tak odstartoval další poklesový trend. Akcie v Německu ztrácí 12,5 procenta od počátku roku a jejich vyhlídky nejsou růžové. Níže v grafu je vidět růstový trend od roku 2011, který se letos zastavil. Ještě v lednu to vypadalo na pozitivní vývoj a dosáhli jsme na nová maxima. Nyní však hledáme dno, kde by se pokles mohl zastavit.


Scénář 1

 

Bude-li dodržen trend započatý v roce 2011, jsme na dně a můžeme se těšit na odražení vzhůru. V takovém případě bychom situaci měli využít k nákupům akcií se slevou. Riziko a výnos lze dobře stanovit. Při propadu pod trendovou linii je vhodné nastavit STOP-LOSS pokyny. Výběry zisků můžeme načasovat na dobu, kdy se bude hodnota akcií blížit k předchozím maximálním hodnotám. Zajímavě tak vychází poměr zisku a rizika.

 


 

Scénář 2

 

Pokud by se DAX pohyboval v trendovém pásmu, mohl by klesnout o dalších 20 procent k hodnotě 9000 bodů. Zde je vidět spodní hodnota trendového pásma a zároveň dlouhodobá silná hladina podpory. Investoři začali vždy ve větším nakupovat při poklesech v letech 2014 až 2016. V tomto případě bychom spekulovali na dlouhodobější růst. Poměr zisku a rizika by opět vycházel zajímavě. K takovému poklesu máme však daleko a pro vstup do akcií bude třeba vyhodnotit i fundamentální situaci na trhu. Pokles o dalších 20 procent může trvat třeba rok a za tu dobu se jistě změní makroekonomické podmínky na trhu.

 


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Jistě to spoustu investorů netěší, ale je dobře, že dochází k takovým výkyvům na trhu. Bez poklesů nemohou být růsty. Těžko se vstupovalo do nových pozic, když trh jenom rostl. Já osobně se nejvíce těším na zvýšenou volatilitu na trzích a na dražší cenu opcí."

Tomáš Tlach, Senior Equity Trader BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top