investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Nastavení úrokových sazeb v USA

19.06.2019

Dnes večer Americká centrální banka (Fed) zveřejní výši úrokových sazeb na další období...

Dnes večer Americká centrální banka (Fed) zveřejní výši úrokových sazeb na další období. Při pohledu na obchodování s futures kontrakty na Fed funds rate lze vidět, že trh očekává z 83 procent, že dnes ke změně úrokových sazeb nedojde a sazby zůstanou v pásmu 2,25 - 2,50 procenta, kde se drží od prosince loňského roku. Trh však připouští 17 procentní pravděpodobnost, že se dnes dočkáme snížení úrokových sazeb o čtvrt procentního bodu.

U dalšího zasedání Fedu, na kterém se bude rozhodovat o úrokových sazbách, je však již situace jiná. Na konci července trh očekává, že Fed na 71 procent přistoupí ke snížení úrokových sazeb o čtvrt procentního bodu. Dále dle trhu existuje 15 procentní pravděpodobnost, že se úrokové sazby sníží o půl procentního bodu. Trh přitom věří pouze ze 14 procent, že úrokové sazby zůstanou beze změny.

 

V dnešním statementu Fedu budou obchodníci ostražití na slovo „patient“, které by se dalo přeložit jako “trpělivý”. Pokud toto slovo ze zápisu vypadne, poskytne to jasnější signál o tom, že je Fed připraven v červenci se sazbami hýbat. Pokud by však toto slovo v zápisu zůstalo, přineslo by to na trh určitou míru překvapení, která by pravděpodobně změnila současná očekávání. Znamenalo by to totiž signál, že Fed je se současným vývojem americké ekonomiky, mírou inflace i situací na trhu práce celkem spokojený a prozatím nevidí důvod do současného stavu zasahovat. 


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Představitelé Fedu dnes pravděpodobně nezmění výši úrokových sazeb."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top