investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Nakousnuté jablko je nejhodnotnější značkou na světě

27.05.2019

Podle žebříčku časopisu Forbes dosahují některé značky astronomických hodnot...

Podle žebříčku časopisu Forbes dosahují některé značky astronomických hodnot. Tou úplně nejcennější značkou je Apple s odhadovanou hodnotou 205,5 miliardy dolarů. Na druhém místě se s výrazným odstupem umístila značka Google, která byla oceněna na 167,7 miliardy dolarů. Třetí nejcennější značkou je Microsoft. Naprostou nadvládu technologických společností potvrzují i další značky v pořadí, kterými jsou Amazon a Facebook.

Legendární značka Coca-Cola skončila na šestém místě. Výrazně tak porazila konkurenční značku Pepsi, která obsadila 29. místo. Mezi fastfoody jednoznačně vede značka McDonald's, která uzavírá první desítku. Konkurenční značka KFC se umístila na 86. místě.

 

Nejcennější automobilovou značkou je Toyota, která skončila na devátém místě. Hodnota značky Toyota je výrazně vyšší, než je tomu u druhé automobilky v pořadí - Mercedes-Benz. Třetí místo mezi automobilkami obsadila značka BMW. Značka Škoda se nedostala do první stovky nejhodnotnějších značek na světě.

 

V žebříčku se umístily i značky společností, které mají kontroverzní pověst. Například 23. místo obsadila značka Marlboro, která je spojována se vznikem smrtelných onemocnění. O něco lepší pověst má značka výrobce alkoholických nápojů Budweiser, která se umístila hned za výrobcem cigaret. Značka Huawei obsadila 97. místo, přestože je v poslední době spojována s možnými bezpečnostními riziky.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Na území Spojených států vznikla řada silných technologických společností, které hrají významnou roli v americké ekonomice. Hospodářství Evropské unie se více spoléhá na automobilový průmysl, v rámci kterého vzniká řada nových technologií. Společnosti jako Apple, Google či Microsoft nám však chybí."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top