investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Muskova vesmírná společnost SpaceX postaví závod v Texasu

03.03.2021

Vesmírná společnost SpaceX amerického podnikatele Elona Muska postaví...

Vesmírná společnost SpaceX amerického podnikatele Elona Muska postaví novou továrnu v americkém státě Texas. Budou se tam vyrábět satelity sítě Starlink, jež má v budoucnu umožnit přístup k internetu odkudkoli na Zemi. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Musk vede několik futuristických společností - vedle automobilky Tesla ještě neurotechnologickou společnost Neuralink a firmu Boring, která se zabývá budováním infrastruktury. V prosinci svou pozornost přesunul z Kalifornie do Texasu, kde buduje nový závod Tesly a nyní zřejmě dojde i na novou továrnu SpaceX.


"Zbudujeme v Texasu město Starbase," napsal Musk na twitteru. V pracovním inzerátu, v němž Starlink hledá inženýra, společnost uvedla, že jde o zlomový projekt v "novém, nejmodernějším" závodě v texaské metropoli Austin.


Musk už dříve uvedl, že Starlink, který nyní sídlí ve městě Redmond ve státě Washington, bude klíčovým zdrojem financí pro jeho širší plány. Do toho počítá vývoj rakety Starship, která má dopravovat platící zákazníky na Měsíc, a později pokus o kolonizaci planety Mars.

Zdroj: ČTK



"SpaceX je první soukromá společnost, která dopravila kosmonauty na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS)."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top