investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Morgan Stanley hodlá podle zdrojů propustit zhruba 3000 lidí

02.05.2023

Banka podle nich reaguje na obtížnější ekonomické podmínky...

Americká investiční banka Morgan Stanley hodlá ve druhém čtvrtletí propustit zhruba 3000 lidí, což odpovídá téměř čtyřem procentům její celkové pracovní síly. S odvoláním na informované zdroje to uvedly zahraniční tiskové agentury. Banka podle nich reaguje na obtížnější ekonomické podmínky a nižší počet fúzí a akvizic.

Morgan Stanley na konci prvního čtvrtletí zaměstnávala přes 82.000 lidí. Banka už před několika měsíci snížila počet pracovních míst zhruba o dvě procenta, upozornila agentura Bloomberg.

Bance klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk na 2,83 miliardy dolarů (zhruba 61 miliard Kč) z 3,54 miliardy USD před rokem. Její tržby se kvůli útlumu v investičním bankovnictví snížily téměř o dvě procenta na 14,5 miliardy dolarů.

Celosvětová hodnota fúzí a akvizic v prvním čtvrtletí podle společnosti Dealogic meziročně klesla o 48 procent na 575,1 miliardy dolarů. Zájem podniků o uzavírání obchodních transakcí snižovaly rostoucí úrokové sazby, vysoká inflace a obavy z recese.

V poslední době se kvůli nejistotě na finančních trzích také téměř zastavily primární veřejné nabídky akcií (IPO). To mělo rovněž negativní vliv na hospodářské výsledky Morgan Stanley i dalších investičních bank.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top