investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Microsoft představil novou verzi svého operačního systému Windows

24.06.2021

Americká softwarová společnost Microsoft dnes oficiálně představila novou verzi svého...

Americká softwarová společnost Microsoft dnes oficiálně představila novou verzi svého operačního systému Windows. Na virtuální prezentaci potvrdila, že nová verze ponese označení Windows 11. Podle agentury Reuters by se měla objevit na trhu koncem letošního roku.

Windows jsou nejrozšířenějším operačním systémem pro osobní počítače na světě. Nynější verzi Windows 10 uvedla firma na trh v roce 2015. Vývojář Microsoftu Jerry Nixon tehdy tvrdil, že půjde o poslední verzi tohoto operačního systému.


Nejnovější verze Windows přináší řadu změn, a to mimo jiné v designu a ovládacích prvcích. Tlačítko Start a ikony aplikací jsou ve Windows 11 nově umístěny ve střední části spodního panelu, nová verze rovněž začala používat zaoblené rohy.


První Windows uvedl Microsoft na trh v roce 1985, za první komerčně úspěšnou verzi jsou ale pokládány až Windows 3.0 z roku 1990. V současnosti je některá z verzí Windows podle odhadů nainstalována zhruba na 90 procentech všech osobních počítačů.


Úspěchy zaznamenává společnost Microsoft například také s herními konzolemi Xbox, v posledních letech firma zažívá rovněž prudký růst v oblasti takzvaných cloudových služeb.


Zdroj: ČTK




"Pandemie koronaviru srazila na kolena mnohá odvětví v ekonomice. Má však i své vítěze, mezi které můžeme zařadit herní průmysl. Ten si v koronavirové době vychoval nové hráče, kteří jsou ochotni za videohry utrácet stále více peněz."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top