investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Microsoft předhonil Apple a stal se nejhodnotnější americkou společností

25.04.2019

Od začátku letošního roku stoupla hodnota akcií Microsoftu o 27 procent, čímž se přiblížila magické hranici bilionu dolarů...

Od začátku letošního roku stoupla hodnota akcií Microsoftu o 27 procent, čímž se přiblížila magické hranici bilionu dolarů. Zatímco na začátku roku šlo koupit akcii počítačového gigantu za 101,6 dolaru, aktuálně se cena pohybuje na úrovni 129,4 dolaru. Celková tržní kapitalizace Microsoftu předčila společnost Apple, která byla doposud nejhodnotnější americkou společností.

K tomuto nárůstu přispěly cloudové služby Microsoftu, které navýšily výnosy celé společnosti. Ty v posledním známém čtvrtletí meziročně vzrostly o 14 procent na 30,6 miliardy dolarů, což vedlo k čistému zisku 8,8 miliardy dolarů. Cloudové služby se ukazují jako nový trend, jehož implementace ve firmách může navyšovat výnosy Microsoftu i v následujících čtvrtletích.

 

Další divize, jíž se v Microsoftu daří, se zaměřuje na software Office. Tato divize dokázala v posledním čtvrtletí vytvořit výnosy o velikosti 10,2 miliardy dolarů. Výnosy z prodeje softwaru Office se začínají přibližovat výnosům za prodej osobních počítačů včetně operačního systému Windows a herních konzolí Xbox.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Microsoft se pravděpodobně pokusí využít vysokého zisku k investicím do cloudových technologií, díky kterým by mohl přebrat klienty od konkurence. Tu v tomto segmentu tvoří především úspěšná společnost Amazon."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top