investice.cz /mediahub
Vaše investiční příležitosti

Vladimír Lekeš: Kupka má před sebou velkou budoucnost

17.10.2019

Vladimír Lekeš jako první v České republice začal obchodovat s obrazy Františka Kupky a jeho společnost Adolf Loos Apartment and Gallery stojí za rekordními prodeji Kupkových obrazů a mnoha dalších českých malířů. Aktuálně chystá akci, kde se bude dražit obraz Oskara Kokoschky za dosud rekordní vyvolávací cenou v historii porevolučního Česka. Nejnovějším úspěchem Vladimíra Lekeše je vypracování podrobného Catalogue Raisonné – prvního uceleného soupisu olejomaleb Františka Kupky. Vladimír Lekeš je jako jediný český znalec zapsán v prestižním Guide international des experts et spécialistes vydávaném ve Francii. Obdržel mezinárodní cenu Trebbia za rok 2017 za podporu kultury a umění. Se Štěpánem si povídali o umění, jeho hodnotě, dražbách, Kupkovi i dalších autorech.

Podcast - Offline Štěpána Křečka

Vladimír Lekeš: Kupka má před sebou velkou budoucnost

Poslechnout na Spotify
Délka: 00:00:00

V rozhovoru s ním se dozvíte:

  • Jaký byl příběh objevení a rekonstrukce světově unikátního apartmá od architekta Adolfa Loose, zapsaného v Iconic houses of the world.
  • Jak a za kolik se draží v Česku dílo od Oskara Kokoschky, obraz s dosud nejvyšší vyvolávací cenou.
  • Jaké jsou typy dražeb a jak samotná dražba umění funguje.
  • Jakého zhodnocení lze pomocí investování do umění dosahovat? Podle čeho se na trhu orientovat a jak poznat dobré autory s potenciálem?
00:00:00

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top