investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

McDonald's zvýšil čtvrtletní zisk, tržby překonaly očekávání analytiků

27.10.2021

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's ve třetí čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 22 procent...

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's ve třetí čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 22 procent na 2,15 miliardy dolarů (47,6 miliardy Kč). Přispěly k tomu tržby, které vlivem vyšších cen, větších objednávek a nových položek na menu překonaly odhady analytiků.

Tržby společnosti se zvýšily o 14 procent na 6,2 miliardy dolarů. Předstihly tak očekávání analytiků, kteří předpokládali tržby 6,03 miliardy dolarů. Tržby z provozoven otevřených minimálně rok se meziročně zvýšily o 12,7 procenta a již třetí čtvrtletí za sebou se nacházely nad úrovněmi z roku 2019, tedy z období před příchodem pandemie covidu-19.


Vzhledem k tomu, že omezení související s pandemií se zmírnila a restaurace se otevřely v plné kapacitě, získává McDonald's vůči konkurenci díky investicím do nových položek menu větší podíl na trhu.


Některé další řetězce restaurací, jako je Domino's Pizza či skupina Restaurant Brands International, do níž spadá Burger King, upozornily na zpomalení v důsledku napjaté situace na trhu práce.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Společnost McDonald's byla založena již v roce 1940. Její rozmach však začal až o 15 let později. Tehdy ji převzal Ray Kroc, který byl synem českých emigrantů.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top