investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024
appletechnologievýroba

JPMorgan ve čtvrtletí zvýšila zisk

12.04.2024
akciebankatržbyusa

Masové propouštění zatím nepropuklo

08.04.2020

Na Úřadu práce ČR bylo ke konci března letošního roku registrováno...

Na Úřadu práce ČR bylo ke konci března letošního roku registrováno 225 678 uchazečů o zaměstnání. Před rokem byl počet nezaměstnaných vyšší o 1 375 lidí. Proti předchozímu měsíci došlo k poklesu počtu nezaměstnaných o 1 691 lidí. Podíl nezaměstnaných osob zůstal na úrovni 3,0 procenta. Podporu v nezaměstnanosti pobíralo 82 942 osob.

Na trhu práce byl evidován vysoký počet volných pracovních míst. Ke konci března letošního roku bylo k dispozici 342 287 volných pozic, což bylo o 2 956 více než před rokem. Proti předchozímu měsíci však došlo k poklesu počtu volných pracovních míst o 9 337. Kvůli pandemii koronaviru by v následujících týdnech mělo docházet k dalšímu rušení volných pozic.  


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Díky opatřením na podporu ekonomiky nemusí docházet k masovému propouštění. Je však nutné, aby se postupně začala rušit restriktivní opatření v ekonomice a v případě potřeby vláda opětovně navýšila podporu určenou zaměstnavatelům a OSVČ. Pandemie koronaviru na rozdíl od válek či živelných pohrom nezničila strojní vybavení ve firmách, takže by mohlo dojít k rychlému nastartování ekonomického růstu.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Pandemie koronaviru se zatím projevila jen na rušení volných pracovních pozic. Počet nezaměstnaných se zatím nezvyšuje. Zaměstnavatelé a OSVČ zřejmě uvěřili vládě, že jim pomůže, a proto zatím nedošlo k masovému propouštění,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top