investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Mario Draghi bude končit ve své funkci

29.07.2019

Guvernér Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi...

Guvernér Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi bude končit ve své funkci v listopadu letošního roku. Jeho nástupkyní se pravděpodobně stane generální ředitelka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeová. Poslední měsíce ve funkci však Mário Draghi odpočívat nebude.

Minulý týden zasedala ECB. Na svém jednání nezměnila nastavení úrokových sazeb. Již v září by se však situace mohla změnit. ECB totiž uvažuje o snižování úrokových sazeb nebo zahájení jiné formy podpory trhu. Ekonomové se přitom přou, zdali v období nízkého růstu a slabé inflace by Evropská centrální banka měla jednat bez zbytečného odkladu. 



 

Globální ekonomika je pro centrální bankéře v poslední době zdrojem špatných zpráv. Růst v Číně se snížil na nejnižší úroveň za téměř tři desetiletí, když obchodní napětí se Spojenými státy negativně ovlivnilo čínský export. Zpomalení v globálním obchodě doléhá na Německo, které by podle Evropské komise mělo letos růst pouze o 0,5 procenta. Minulý měsíc pak ECB snížila svůj vlastní odhad růstu HDP v eurozóně v příštích dvou letech.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Pro centrální banku je zřejmě klíčové, že signály o návratu inflace zpět k cíli jsou velmi slabé. Cenová hladina v eurozóně byla v červnu meziročně vyšší o 1,3 procenta. Nedá se tak divit slovům Maria Draghiho o tom, že ECB je připravena jednat, pokud se situace nezlepší."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top