investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Majetek investora Warrena Buffetta dosáhl 100 miliard dolarů

12.03.2021

Hodnota majetku investora a filantropa Warrena Buffetta dosáhla 100 miliard dolarů...

Hodnota majetku investora a filantropa Warrena Buffetta dosáhla 100 miliard dolarů (2,2 bilionu Kč). Investoři vyhnali cenu akcie společnosti Berkshire Hathaway až na rekordní výši více než 407.000 USD, uvedla agentura Reuters. Buffett ve společnosti vlastní zhruba šestinu.

Majetek 90letého Buffetta by byl větší, kdyby v roce 2006 nezačal postupovat své akcie v Berkshire charitativním organizacím, například Nadaci Billa a Melindy Gatesových. Původně mu patřila třetina Berkshire.


Akcie třídy A nakonec uzavřely na ceně 398.840 USD a ve srovnání s předchozím dnem si připsaly 1,7 procenta. Tržní kapitalizace Berskhire Hathaway tak dosáhla více než 609 miliard USD.


Jeden z nejznámějších investorů byl dříve i nejbohatším mužem světa, ale později ho předstihlo několik šéfů společností, jejichž akcie rostly rychleji. Podle časopisu Forbes je nyní Buffett v pořadí nejbohatších lidí na páté příčce. První čtyři okupují šéf internetového prodejce Amazon Jeff Bezos, šéf výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk, šéf francouzské skupiny LVMH Bernard Arnault s rodinou a spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates.


Investice společnosti Berkshire Hathaway sledují investoři na celém světě. Skupina ovládá více než 90 dceřiných společností, které podnikají v různých odvětvích. Vlastní rovněž významné podíly v řadě známých firem, například v největším světovém výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola. Buffett si díky svým úspěšným investicím vysloužil přezdívku Věštec z Omahy.


Zdroj: ČTK



"Warren Buffett je známý neokázalým a střídmým životním stylem. Jako jeden z nejbohatších lidí na světě bydlí ve starém domě v Nebrasce za 30 tisíc dolarů. Přestože již oslavil devadesáté narozeniny, jeho investiční předpovědi stále slaví úspěchy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top