investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Twitter chce do 2023 dvojnásobné tržby

25.02.2021

Americká společnost Twitter, která provozuje stejnojmennou sociální síť...

Americká společnost Twitter, která provozuje stejnojmennou sociální síť, dnes oznámila, že do roku 2023 očekává zdvojnásobení ročních tržeb, minimálně na 7,5 miliardy dolarů (161,4 miliardy Kč). Odhaduje dále, že tou dobou bude mít minimálně 315 milionů uživatelů. Akcie podniku v reakci vystoupaly na rekord, připsaly si přes osm procent.

Co se týče nabídky funkcí, sociální síť Twitter zaostává za většími konkurenty, jako je Facebook, i menšími aplikacemi typu TikTok, kde uživatelé sdílí krátká videa, napsala agentura Reuters. V posledních měsících se Twitter na tuto oblast zaměřil a na konci loňského roku spustil službu Spaces, která umožňuje audio-chat.


"Víme, že jsme pomalí," konstatoval šéf společnosti Jack Dorsey během virtuálního dne pro investory. "Obzvlášť to vynikne ve srovnání s našimi konkurenty," dodal.


Ve zprávě pro regulátora Twitter odhadnul, že do čtvrtého čtvrtletí roku 2023 bude mít nejméně 315 milionů denních aktivních uživatelů, kterým se zobrazuje reklama.


Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku Twitter meziročně zvýšil čistý zisk nad očekávání analytiků, konkrétně o 87 procent na 222,1 milionu dolarů. Odhady analytiků společnost překonala i v tržbách, jež jí narostly o 28 procent na rekordních 1,29 miliardy dolarů.


Zdroj: ČTK



"Na konci roku 2019 Twitter oznámil, že přestane zobrazovat politické reklamy, které údajně měly příliš velký vliv a ovlivňovaly životy lidí."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top