investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Trump a Biden se střetli v debatě

30.09.2020

Prezident Donald Trump a jeho vyzyvatel Joe Biden se střetli v první debatě, která se konala v...

Prezident Donald Trump a jeho vyzyvatel Joe Biden se střetli v první debatě, která se konala v Clevelandu v Ohiu. Celé vystoupení se neslo v nepřátelské atmosféře a trvalo hodinu a půl. Prezidentští kandidát ostře diskutovali o problémech, které v poslední době nejvíce ovlivňují Spojené státy. Šlo především o koronavirovou krizi a nominaci Amy Coney Barrettové do funkce nejvyšší soudkyně. Řešila se však i další témata jako lesní požáry na západním pobřeží či protesty proti rasismu.

Při diskusi o šíření koronaviru byl Donald Trump v defenzivě. Joe Biden připomněl Američanům, že prezident na začátku krize tvrdil, že koronavirus zmizí do Velikonoc. To se však nestalo. Donald Trump připustil, že podceňoval rizika, aby zabránil panice. Následně přišel s nepodloženým tvrzením, že za pár týdnů již bude k dispozici koronavirová vakcína. Zdůrazňoval přitom, že se Spojené státy nesmí proměnit v město duchů.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

V otázce obsazení Nejvyššího soudu USA Donald Trump argumentoval, že má právo vybrat nástupce po zesnulé Ruth Bader Ginsburgové, protože byl zvolen na čtyři roky a nehodlá si krátit své volební období. Joe Biden se zase obrátil na diváky a zdůraznil, že by měli nejdříve hlasovat a až poté by měl být jmenován nový soudce. Podle Bidena totiž hrozí, že kvůli navrhované soudkyni může dojít ke zrušení práva na interrupci.

 

V debatě příliš nešlo o věcná témata. Donald Trump se v prvé řadě snažil dokázat, že je jeho protikandidát slabý a neumí se prosadit. Proto mu často skákal do řeči a prohlásil, že na něm není nic chytrého. Rovněž mu vyčetl, že za 47 let ve Washingtonu nedokázal nic prosadit. Joe Biden zas o prezidentovi prohlásil, že je lhář a všichni to vědí. Dále Trumpa označil za blázna, rasistu a loutku Vladimira Putina.

 

Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Pro trhy bude výsledek amerických voleb zásadní zprávou. Lze předpokládat, že Joe Biden by byl smířlivější vůči Číně a do ekonomiky by napumpoval další peníze v rámci fiskálních stimulů. Mnozí investoři však preferují Donalda Trumpa, který by na rozdíl od protikandidáta nezvedal daně a nezaváděl příliš mnoho nových regulací."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top