investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Renault zvýšil tržby o pětinu na 9,8 miliardy eur

21.10.2022

Firma těžila z toho, že prodávala svá vozidla dráž...

Francouzská automobilka Renault zvýšila ve třetím čtvrtletí tržby meziročně o pětinu na 9,8 miliardy eur (240 miliard Kč). Firma těžila z toho, že prodávala svá vozidla dráž. V tiskové zprávě dnes také potvrdila celoroční výhled.

Vyšší ceny za automobily se na růstu tržeb podílely z více než poloviny. Z čísel už jsou vyňaty údaje z opuštěného podnikání v Rusku, odkud se společnost stáhla po začátku války na Ukrajině. Tržby byly v souladu s očekáváním analytiků.

Renault prodal od července do září 481.000 aut, meziročně o 2,4 procenta méně. Zisk společnost zveřejňuje, jak je ve Francii obvyklé, jen za pololetí. Podnik zopakoval, že za celý rok chce zvýšit provozní marži na více než pět procent z loňských 3,6 procenta.

Management má v plánu 8. listopadu informovat o další strategii a o střednědobých cílech. Podle agentury DPA by také mohl zveřejnit novinky ke strategické alianci s japonskou automobilkou Nissan.

V poslední době se spekulovalo, že Japonci by mohli koupit divizi elektromobilů Renaultu, která by se odštěpila, a na oplátku by Francouzi snížili svůj 43procentní podíl v Nissanu na 15 procent. Podle agentury Reuters by to byla největší změna ve vztahu obou firem od roku 2018, kdy byl zadržen jejich generální ředitel Carlos Ghosn.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top