investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Německá ekonomika se dostává do vážných problémů

22.03.2019

Podle indexu nákupních manažerů, který v předstihu informuje...

Podle indexu nákupních manažerů, který v předstihu informuje o náladách ve výrobním sektoru, se výrazně zhoršuje situace v Německu. V březnu se index nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru propadl na hodnotu 44,7 bodu z únorové hodnoty 47,6 bodu. Hodnoty pod úrovní 50,0 bodu přitom značí zhoršování ekonomického výkonu.

Špatné výsledky z Německa vyprovokovaly rychlou odezvu trhů. Výnosy na německých desetiletých dluhopisech klesly pod nulu. Stalo se tak poprvé od října 2016. Zároveň začalo oslabovat euro vůči americkému dolaru. Rovněž se vyrojily nové obavy investorů, že obchodní spory mezi Spojenými státy, Čínou a Evropskou unií budou mít na německou ekonomiku větší negativní dopad, než se doposud očekávalo.


Ke špatným hospodářským výsledkům nahrávají i evropští politici. Ti se stále nedokážou dohodnout na přesné podobě brexitu. Celá záležitost již trvá příliš dlouho a firmy, které čekají s investicemi na konečný verdikt, musí své záměry neustále odkládat. Mezitím banky ztrácí ochotu poskytovat úvěry na delší dobu, což bude mít negativní vliv na rozvoj ekonomiky.


Chcete investovat do dluhopisů?

Zeptejte se nás na aktuální možnosti!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Pokles výnosů na německých desetiletých dluhopisech potvrzuje obavy investorů, že by se největší evropská ekonomika mohla v blízké době dostat do recese. Investoři se současného vývoje obávají natolik, že preferují jistotu a převádí svá aktiva do dlouhodobých dluhopisů s mírně záporným výnosem."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top