investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Cena akcií Wirecard vzrostla o více než 200 procent

29.06.2020

Akcie německého zpracovatele plateb Wirecard procházejí v posledních dnech...

Akcie německého zpracovatele plateb Wirecard procházejí v posledních dnech extrémně turbulentním vývojem. Zatímco v pátek se přestalo obchodovat s akciemi Wirecard při ceně 1,28 eura za kus, v pondělí se cena vyšplhala až k úrovni 4,05 eura za kus. Během několika hodin, kdy byly trhy otevřené, se tak hodnota akcií Wirecard zvýšila o 216 procent.

Za extrémním cenovým skokem stojí spekulace některých obchodníků. Ve hře je možnost, že o společnost Wirecard projeví zájem konkurence. To by mohlo zvýšit hodnotu společnosti v nouzi. Někteří spekulanti vývoj akcií Wirecard srovnávají s vývojem akcií Hertz, kde jsme po vyhlášení bankrotu zaznamenali ještě výraznější růst hodnoty. Následně však akcie půjčovny automobilů opět spadly ke dnu.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Ještě 17. června se akcie Wirecard obchodovaly za 104,5 eura za kus. Po odhalení skandálu, kdy vyšlo najevo, že Wirecard falšoval své účetnictví, se cena akcií začala prudce propadat. Dosavadního minima bylo dosaženo 26. června, kdy cena v průběhu dne klesla až na úroveň 1,08 eura za kus. Od té doby cena akcií výrazně vzrostla.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Na burze jsme svědky neuvěřitelných příběhů. Cena akcií Wirecard se během několika dní snížila o 99 procent, aby se následně zvýšila o 216 procent. To spíše než seriózní obchodování připomíná hru v kasinu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top