investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Celkový stav americké ekonomiky je „solidně pozitivní“

06.06.2019

Americká centrální banka (Fed) ve středu zveřejnila svou Béžovou knihu...

Americká centrální banka (Fed) ve středu zveřejnila svou Béžovou knihu. Dle závěrů tohoto materiálu americká ekonomika v posledních týdnech dál expandovala. Výhled navíc zůstává „solidně pozitivní“. 

I přesto lze na horizontu vývoje vidět zatahující se mraky. Mezi ně lze zařadit nedávná slabší čísla o maloobchodních tržbách, továrních objednávkách či nákupech nových domů. Představitelé Fedu zároveň signalizovali, že jsou připraveni snížit úrokové sazby, pokud to bude potřeba.

 

V podobném duchu se ostatně ve středu vyjádřil také Robert Kaplan, prezident Federal Reserve Bank of Dallas. Ten by chtěl nejprve vidět evidenci o zpomalujícím ekonomickém růstu jakožto důsledku eskalujících sporů mezi Spojenými státy a jejími hlavními obchodními partnery a teprve na jejím základě by uvažoval, zda je potřeba přistoupit ke snížení úrokových sazeb. 


V tuto chvíli je podle slov Roberta Kaplana příliš brzy vyvozovat jakékoliv závěry ohledně dopadů obchodních válek na ekonomiku Spojených států. Americké hospodářství dál silně roste, pracovní trh je stále napjatější a očekávaná jádrová inflace se drží okolo dvou procent.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Béžová kniha byla zveřejněna jen pár hodin poté, co institut ADP přinesl čísla z amerického trhu práce za květen. Americká ekonomika podle nich vytvořila pouze 27 tisíc nových pracovních míst v soukromém sektoru. To je oproti očekávání ve výši 185 tisíc výrazně méně."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top