investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Londýnskou burzu ničí nové regulace a brexit

19.03.2021

Přestože Británii vládne Konzervativní strana, za nové vládní návrhy by...

Přestože Británii vládne Konzervativní strana, za nové vládní návrhy by se nemuseli stydět ani opoziční labouristé. Ministr hospodářství Kwasi Kwarteng navrhl, že velké společnosti s nedostatečnými finančními rezervami nebudou moci vyplácet bonusy manažerům a dividendy akcionářům.

Návrhem je zřejmě reagováno na kolaps společnosti Carillion, která vyplatila rekordní dividendy a poté zkrachovala. To vedlo k růstu nezaměstnanosti a náporu na veřejné rozpočty. Obří dluhy po společnosti Carillion nakonec částečně sanovali daňoví poplatníci.

 

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Nové návrhy britské vlády útočí i na dominanci „velké čtyřky“ v oblasti auditu. Do „velké čtyřky“ jsou řazeny společnosti Deloitte, EY, KPMG a PwC, které auditují drtivou většinu klíčového byznysu. Nově by však mělo docházet k výraznějšímu využívání menších auditorských společností. Navíc „velká čtyřka“ v Londýně bude muset oddělit auditní a manažerské poradenství.

 

Otázkou zůstává, jaké dopady nové regulace přinesou? V londýnské City se začíná hovořit o dalším úprku firem směrem do Evropy. K tomu již došlo v souvislost s brexitem. Ten výrazně pomohl burze v Amsterodamu, která na začátku letošního roku evidovala čtyřikrát větší objem obchodů než obvykle, čímž překonala londýnskou burzu. Mírně si polepšily i burzy ve Frankfurtu nad Mohanem a v Paříži.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"První data o objemu obchodů naznačují, že brexit výrazně poškozuje londýnskou burzu. Pozice Paříže a Frankfurtu nad Mohanem se zlepšují jen mírně. Vítězem brexitu se zřejmě stane burza v Amsterodamu. Polepší si i americká Wall Street."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top